fatoncles-kinderen

De gevaren van UV-straling: zo ga je er het beste mee om

Te veel zonlicht, oftewel uv-straling, is schadelijk voor de gezondheid, dat is algemene kennis. En toch laten de meeste Nederlanders zich er iedere zomer weer door verrassen. Zonnebrand vergeten mee te nemen voor een heerlijke stranddag, geen zonnebril in de auto voor onderweg of je kind die zo rood als een kreeft terugkomt van een middag buitenspelen. In het laatste geval is het kwaad natuurlijk al geschied. Want de gevaren van UV-straling voor je kind? Die kun je maar beter serieus nemen. In deze blog lees je erover en ontdek je hoe deze risico’s verkleind kunnen worden.

Invloed van zonkracht op de gevolgen voor je gezondheid

Vooral op een prachtige zomerse dag voel je de zonnestralen soms behoorlijk in je nek steken. Waarom merk je er juist dan wat van? Daar is eigenlijk een heel logische verklaring voor: de UV-index van het zonlicht. De kracht van de zon wordt in Nederland uitgedrukt op een schaal van 0 tot 8. Op een onbewolkte zomerdag kunnen makkelijk waardes van 7 à 8 worden gehaald. En in landen verder richting de evenaar zijn deze getallen nog vele malen groter. Hoe dan? De afstand van de zon tot de aarde is in de zomermaanden een stuk korter.

De impact van een hoge zonkracht laat zich raden: snellere verbranding van de huid. Ga je in de zomer onbeschermd naar buiten, dan kun je al binnen 15 minuten(!) verbranden. Je hebt jouw dagelijkse dosis vitamine D in rap tempo opgedaan. Dat is het enige voordeel. Maar om jezelf daarvoor te laten verbranden? Een slecht idee. Te veel UV-straling is schadelijk voor je gezondheid. Het gevaar bestaat dat je huid niet of niet helemaal herstelt: op ten duur kan huidkanker ontstaan. En de andere ernstige gevolgen van te veel zonlicht voor je ogen: sneeuwblindheid en staar.

Kinderen zijn extra kwetsbaar voor zonlicht

Misschien is het al een uitdaging om jezelf regelmatig bescherming te bieden tegen het zonlicht. Klopt dit? Je bent zeker niet de enige! Veel Nederlanders vergeten zichzelf wel eens in te smeren en een zonnebril op te zetten. Voor een kind is goede bescherming voor de zon nog belangrijker, zij zijn extra kwetsbaar voor UV-straling. Kinderen hebben een dunnere en gevoeligere huid en hun ogen hebben in vergelijking met een volwassen paar veel minder beschermend pigment. Oftewel: het risico op (blijvende) schade is groter.

Dé grote tip om je kind te beschermen tegen de zon: een FatOncles-zonnebril met UV bescherming!

Er zijn meerdere manieren om de gezondheidsrisico’s van te veel UV-straling voor je kind in te perken. Natuurlijk, goed blijven smeren en niet vergeten om dit ook meermaals per dag te doen. Volg hierbij altijd de gebruiksvoorschriften van de zonnebrand. Zorg, wanneer dit kan, ook voor een hoedje of pet en luchtige en bedekkende kleding: goed plan! En wil je weten hoe je als ouder helemaal geen omkijken meer hebt? Met een goede zonnebril voor je kind. Waar vind je die? Bij FatOncles!

Bij iedere zonnebril die je in het verleden voor je kind kocht, was waarschijnlijk wel iets mee aan de hand. Je herinnert je vast wel hoe snel dat-ie kapot was. Of hoe de kleur en het montuur jouw kind net niet paste. Je zei het niet, maar dacht het wel. Net zoals je twijfelde over de mate van uv bescherming. Draai alles wat je hiervoor las om en je komt terecht in een webshop vol met FatOncles-kinderzonnebrillen! Wat er met deze brillen aan de hand is: helemaal niks. Of eigenlijk heel veel, maar dat zijn alleen maar positieve dingen… 😉

Laat je verbazen door de supersterke eigenschappen van een FatOncles-kinderzonnebril, zoals uv bescherming. Want als jij straks weet wat onze UV-beschermende zonnebril op een prachtige zomerdag allemaal in petto heeft, dan gun je jouw kind nooit weer anders! Ook benieuwd naar het verhaal achter de perfecte kinderzonnebril? Ontdek het!