fatoncles-kinderen

Dit is waarom jij jouw kind moet beschermen tegen de laagstaande zon

In de lente- en zomermaanden valt er nauwelijks aan te ontsnappen. Waar je ook kijkt, overal wijzen reclamecampagnes jou op de gevaren van schadelijk zonlicht. En allemaal dragen ze dezelfde dringende boodschap uit: bescherm jezelf en let vooral ook op je kinderen. Maar dan ineens wordt het stil. Geen reclame rept nog over felle zonnestralen, dus die zonnebril lijkt niet meer nodig. En dat terwijl de laagstaande zon van het najaar en de winter niet minder gevaarlijk is. Dus hebben jij en je kinderen die zonnebril harder nodig dan je zou denken.

Een kinderzonnebril: juist wanneer er een laagstaande zon staat

Natuurlijk, het klinkt logisch dat reclamebureaus niet elk seizoen zoncampagnes lanceren. En als we de statistieken erbij pakken, dan zie je meteen ook waarom: veel minder zonuren in de herfst- en wintermaanden. Ach, jij hebt die cijfers helemaal niet nodig om deze conclusie te trekken. Buiten is het vaker grauw en grijs; dat is wat opvalt. Toch laat die roodgele gloeibol zich nog geregeld zien, zij het een stuk lager aan de lucht. En tegen een laagstaande zon zet jij waarschijnlijk het liefst een zonnebril op. Maar vergeet je ook nu je kind niet?

Het aantal zonuren per maand in Nederland

MaandZonuren Nederland per maandGemiddeld aantal zonuren Nederland (per dag)
Januari43,41,4
Februari72,82,6
Maart105,43,4
April1625,4
Mei210,86,8
Juni2046,8
Juli201,56,5
Augustus192,26,2
September1354,5
Oktober102,33,3
November541,8
December37,21,2

Een laagstaande zon: minder krachtig, niet minder gevaarlijk

Het KNMI beoordeelt de zonkracht in Nederland op een schaal van 1 tot 9. Het zal je niet verbazen dat de intensiteit van de zon ’s zomers vaak met een 7 of 8 wordt becijferd. In de herfst- en wintermaanden staat onze belangrijkste warmtebron verder van de evenaar af. Het gevolg is dat uv-straling minder snel schade aanricht. De zonkracht blijft nu gemiddeld steken bij een 4. Daarbij kun je nog altijd verbranden. En dit bewijst dan weer dat het dragen van een (kinder)zonnebril ook bij een laagstaande zon echt nodig is.

zonnebril kind

Altijd voldoende bescherming met zonnebril kind

Wanneer een laagstaande zon precies vanuit een bepaalde hoek schijnt, dan valt er niet aan te ontkomen. Je moet er wel recht tegenin kijken om situaties te blijven overzien. En terwijl je je ogen plaagt en verblindt, besef je pas hoe gevaarlijk en schadelijk een laagstaande zon eigenlijk is. Daarbovenop komt nog dat bomen hun bladeren verliezen, waardoor zonlicht in de herfst en ‘s winters ongehinderd kan weerkaatsen. En ook jouw kind komt hierdoor, bijvoorbeeld tijdens het buiten spelen, in schadelijke situaties terecht.

Speciaal voor hen is de FatOncles-kinderzonnebril ontwikkeld. Een stoer en eigentijds montuur die het hele jaar door voldoende UV-bescherming biedt. De FatOncles-zonnebril is onverwoestbaar dankzij buigbaar siliconenrubber en wordt vanwege zijn flexibiliteit graag gedragen. Waar goedkope standaardkinderzonnebrillen snel kapotgaan en niet lekker zitten, wordt de FatOncles jarenlang met veel plezier opgezet.

Bekijk de webshop en ontdek welke gave kleuren perfect bij jouw kind staan. Bestel de FatOncles-zonnebril en bescherm je kind elk seizoen tegen de schadelijke uv-straling van de zon.