Over FatOncles

FatOncles maakt zonnebrillen speciaal voor kinderen. Geen lelijk hardplastic montuur met kapotte pootjes na een dag. Geen felle print en spiegelglazen. Maar flexibel, lichtgewicht en met een cool design. Eentje die beschermt, lekker zit en nog beter staat. Eindelijk eens een mooie kinderzonnebril. FatOncles.

Krak. Het geluid van alwéér een kapotte kinderzonnebril. Laurens Claassens en Ivo van den Belt raakten er als vaders van jonge kinderen – op z’n zachtst gezegd – gefrustreerd van. Zij moesten dan weer een zoektocht starten naar het vinden van een bril voor de kinderen. Zeker geen gemakkelijk karwei. Overdreven felle kleuren, Mickey Mouse-monturen en gespiegelde glazen waardoor de ogen niet zichtbaar zijn, komen veelvuldig voor. “Dat moet anders kunnen”, zeiden ze tegen elkaar.

Ons ontstaan

Een blijvende oplossing voor het kinderzonnebrillenprobleem

FatOncles vertelt het verhaal van twee vrienden en hun speurtocht naar dé kinderzonnebril. Ondernemerschap stroomt bij Laurens en Ivo al jaren door de aderen. Het uitdenken van een plan van aanpak was voor hen dan ook kinderspel. Met letterlijk de hele aardbol als zoekgebied zijn de vaders op zoek gegaan naar een bedrijf die brillen naar hun specifieke wensen kon maken. Als gevolg hiervan lag Laurens’ eettafel regelmatig bezaaid met proefmodellen om te testen.

Vele testers later, en een heel jaar verder, belandde daar dan ein-de-lijk de perfecte kinderzonnebril op de deurmat. Eentje die door zijn flexibiliteit en lichte gewicht (per)ongelukjes overleeft, een cool design heeft, goede bescherming biedt, lekker zit en nog beter staat. Een zonnebril die een papa-en-mamafrustratie de wereld uit helpt.

Wie zijn wij?

‘Dikke ome Ivo’ en ‘dikke ome Laurens’; is hoe de kinderen ze noemen. Dat is wat bleef hangen bij het bedenken van een bedrijfsnaam. De beide mannen besloten erop voort te borduren. Vette oom betekent in het Engels fat uncles, maar vrij vertaald wordt vet of gaaf ook fat. Doorbordurend op uncle kom je op oncle, afgeleid van het Franse monocle, bril voor 1 oog. Die samenvoeging is natuurlijk FatOncles. Met andere woorden: FatOncles heeft twee creatieve, originele betekenissen.

Stralend kind = blije ouders

Ivo en Laurens zijn dol op blije gezichten. En daarbij moet niet alleen jouw kind stralen, maar zeker ook jij, als ouder. “Eindelijk eens een mooie kinderzonnebril!”; dat is wat ze jou willen horen zeggen. En je kind? Die zet ‘m natuurlijk iedere dag met speels gemak op…

Een kinderzonnebril van FatOncles is het overwegen meer dan waard. Bezoek onze online winkel, selecteer de juiste maat, kies een coole kleur en de ideale kinderzonnebril is binnen handbereik. Geen moeizame zoektochten meer naar die ene speld in de hooiberg. Een FatOncles-zonnebril is waar je al die tijd naar op zoek was.

FatOncles in jouw winkel verkopen?

Word FatOncles-reseller! Neem contact met ons op via: info@fatoncles.com.

Bekijk onze brillen

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw