Wat is een goede kinderzonnebril? Zo vind je die!

fatoncles-kinderen

Er is niet veel voor nodig om ‘m op te zetten. Zodra er ook maar een paar zonnestralen door de wolken breken, snak jij naar bescherming tegen het felle licht. Toch? Voor jezelf heb je waarschijnlijk al de perfecte zonnebril gevonden. Deze zit lekker op je neus, dekt je ogen veilig af tegen ultraviolette straling en staat je ook nog eens erg goed.

Ook je kind verdient het om goed beschermd naar buiten te gaan. Logisch. Daarom gun je hem of haar natuurlijk net zo’n goede zonnebril als die van papa of mama. Maar wat maakt een zonnebril tot een goede kinderzonnebril? Waar moet je zoal op letten? Houd de volgende vijf punten in het achterhoofd en maak de juiste keuze voor je kind.

1. Optimale UV-bescherming

Een goede kinderzonnebril: better safe than sorry!

Voldoende bescherming bieden: dat is waar een goede zonnebril voor je kind in de eerste plaats aan moet voldoen. In de praktijk komt dat neer op 100% UV-bescherming. Dit zou online in de beschrijving moeten staan, of anders op de bril zelf. Alle brillen van FatOncles hebben een bescherming van UV400

Wat veel mensen niet weten, is dat kinderogen extra kwetsbaar zijn en dus sneller beschadiging kunnen oplopen door blootstelling aan zonlicht. Mogelijk letsel wordt vaak pas op latere leeftijd zichtbaar, dus is het niet de vraag óf je er eentje voor hem of haar aanschaft, maar hoe snel je dat doet. Dat verklaart meteen waarom we dit punt met stip bovenaan plaatsen.

2. Flexibel montuur

‘Mama, mijn zonnebril is stuk!’

Het risico op breuk moet zo klein mogelijk zijn. Een goede zonnebril voor je kind moet dus tegen een aardig stootje kunnen. Kinderen zoeken immers wel eens grenzen op en nemen soms onvoorziene risico’s. De kans dat ze daardoor iets kapot maken – inderdaad: een zonnebril bijvoorbeeld – is natuurlijk groter. Dus wil je ze het liefst iets onverwoestbaars geven. Een goede kinderzonnebril is daarom gemaakt van buigbaar en/of rekbaar materiaal.

Peuter met mint kleurige zonnebril

3. Een stevig geheel

‘Papa, ik kan mijn zonnebril los maken!’

Een goede zonnebril voor je kind moet niet een aan elkaar geknutseld geheel zijn. Geen kleine moertjes, plugjes, scherpe boutjes of andere materialen waaraan hij of zij zich gemakkelijk zou kunnen bezeren. Of die je kind als snoepje zou kunnen innemen. Een goede kinderzonnebril is daarom één geheel en niet een los onderdelenparadijs.

4. Comfortabel

‘Hij zit niet lekker, dus ik doe ‘m niet op!’

Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat een goede kinderzonnebril ook prettig moet zitten. Dat weet jij als geen ander. Wat voor jou geldt, geldt natuurlijk ook voor je kind: als de zonnebril niet lekker zit, dan doe je hem liever niet op. Dus is een goede kinderzonnebril eentje die iedere dag met speels gemak wordt opgezet.

5. De juiste maat

‘Papa, hij valt steeds van m’n hoofd!’

Natuurlijk is een goede kinderzonnebril eentje met de juiste maat. Zo niet, dan staat het internet ook bomvol huis-tuin-en-keukentips voor het geval hij toch te wijd is. Veel fijner is het uiteraard om in één keer klaar te zijn. Om te bepalen of je meteen de juiste in je winkelmand hebt liggen, is het goed om te weten dat je kind groeit. Dus hecht je waarschijnlijk waarde aan een duurzaam ontwerp. De zonnebrillen van FatOncles voldoen aan deze wens. Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn er daarom maar twee verschillende soorten maten in de webshop te vinden. Meer is niet nodig!

Maattabel kinderzonnebrillen 2 tot 12 jaar FatOncles

Een zonnebril van FatOncles kan zogezegd tegen een stootje. Door het gebruik van flexibel siliconenrubber – in plaats van hardplastic – zijn de brillen buigbaar. Bovendien zitten ze hierdoor als gegoten. Én veilig voor dagelijks gebruik door jouw kind.

Over het design hoef je je al helemaal geen zorgen te maken. FatOncles maakt namelijk alleen gebruik van coole kleuren en heeft een model dat geheid op ieder kindergezicht straalt. Bang zijn dat de zonnebril niet bij jouw kind past, is dus nergens voor nodig!

fatoncles kind blij wintersport

Wat is een gepolariseerde zonnebril?

En waarom zou mijn kind een gepolariseerde zonnebril moeten hebben?

In een kinderzonnebril van FatOncles zitten gepolariseerde brilglazen. Deze glazen bieden voldoende bescherming tegen de felheid van het zonlicht. Het gaat in dit geval over de 100% UV-bescherming, waar we jou bij het eerste punt al op attendeerden. Een zonnebril met die garantie filtert het zogeheten horizontale licht weg, zonder aan zicht in te leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schitteringen van de zon via water of glazen drinkbekers op tafel. Met een zonnebril van FatOncles voor de ogen weet je zeker dat jouw kind hier geen schade van ondervindt! En dat is toch precies de reden waarom je deze blog bent gaan lezen?

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw