Met je kind op de ski’s? Zet ze een goede ski zonnebril op!

ski zonnebril fatoncles

In ons ‘koude kikkerlandje’ zijn we veel gewend. Maar extreme kou en met sneeuw bedekte landschappen? Daarvoor moet je toch echt richting de poolcirkel koersen. Oké, het kan ook een stuk dichterbij: de Alpen. En misschien ben jij deze winter wel van plan om met het hele gezin eropuit te trekken voor een weekje skivakantie. Even heerlijk onbezorgd genieten in en van een besneeuwde, bergachtige omgeving. En als je straks bovenaan de piste staat, pas dan goed op voor… de zon! Want die is wellicht nog verraderlijker dan de afdaling zelf.

Bescherm je kind vóór en tijdens het skiën met een goede ski zonnebril

Stap je niet voor de eerste keer op ski’s, dan weet je dit: een ski zonnebril zit standaard bij de sportuitrusting. En dat is niet voor niets, want op grote hoogtes is zonlicht veel gevaarlijker voor de ogen dan in de dalen. De ultraviolette straling is er een stuk hoger – duizend hoogtemeters staat gelijk aan een toename van 10% in zonsterkte. En je moet weten: de zon en de sneeuw zijn beste vrienden. Het sneeuwdeken reflecteert tot wel 80% van alle zonstralen. Daar staat je kind dan, op ski’s en zonder zonnebril voor zijn of haar kwetsbare ogen, te wachten om naar beneden te glijden.

Onbeschermd naar het felle sneeuwdek kijken kan zorgen voor irritaties aan de ogen. De bekende reactie is een stekend gevoel, met tranen tot gevolg. Maar het kan ook een stuk erger: sneeuwblindheid. De schadelijke uv-straling tast hierbij het hoornvlies permanent aan en dat gaat ontsteken. Dat wordt geen fijne skivakantie en met rode, opgezwollen en branderige ogen terug de auto in. Laat jouw kind daarom ook buiten het skiën om een goed beschermende zonnebril opzetten. Een zonnebril van FatOncles, bijvoorbeeld.

Een FatOncles-zonnebril voor je kind: zeer geschikt voor op de ski’s

De kinderzonnebrillen van FatOncles geven het hele jaar door bescherming tegen het felle zonlicht. De UV-index kan nog zó hoog zijn; met deze ski zonnebril stapt jouw kind zelfs op de hoogste bergtoppen nog veilig in z’n skischoenen. Dat komt door FatOncles gepolariseerde glazen van stevig polycarbonaat, die de spiegeling van de sneeuw neutraliseren. Maar mag mijn kind wel skiën met een ‘gewone’ zonnebril op? Jazeker! Een officiële skizonnebril is niet verplicht, maar de FatOncles-zonnebril is dan ook niet ‘zomaar’ een zonnebril is.

Skischolen en hun instructeurs adviseren jou en je kind waarschijnlijk om speciale skibrillen op te zetten tijdens de afdaling. Deze skibril, met grote brilglazen en een kast van een design, wordt graag gedragen op dagen met veel bewolking en sneeuwval. Zodra het weer gunstiger is – veel zonlicht en minder koud – ruil je hem misschien liever in voor je eigen zonnebril. Eerlijk is eerlijk: die zit toch het lekkerst. Dat geldt ook voor FatOncles en je kind, een perfect passende zonnebril dankzij het gebruik van buigbaar siliconenrubber.

De FatOncles-kinderzonnebrillen zijn daarnaast ook ideaal om te dragen tijdens het bijkomen van een afdaling, de lunch of terug naar boven in de skilift. Je hoeft niet bang te zijn dat het montuur kapotgaat, want ook daar is het rubberen siliconendesign goed voor. De FatOncles kan overal met gerust hart gedragen en opgeborgen worden. Maakt je kind een valbeurt op de skipiste, dan blijft de zonnebril heel. En zelfs als je kind op het terras per ongeluk erbovenop gaat zitten, dan komt de FatOncles-zonnebril er nog ongeschonden uit.

FatOncles-zonnebrillen worden ook om een andere belangrijke reden graag door kinderen opgezet. Want net als professionele skizonnebrillen blinkt ook de FatOncles uit met zijn stoere, eigentijdse en ultra sportieve looks. Ontdek de perfecte kinderzonnebril, die met veel plezier meegaat op wintersport, nu in de webshop. FatOncles is er voor meiden en jongens in de leeftijden 2 tot 5 jaar en van 6 tot 12 jaar.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw